Velux installatieproducten

Het assortiment gootstukken en installatieproducten van VELUX zorgt ervoor dat dakramen snel en eenvoudig op professionele wijze kunnen worden geïnstalleerd. En omdat alle originele VELUX producten voor elkaar gemaakt zijn, bent u er zeker van dat uw hoogwaardige dakraam wind- en waterdicht is - van binnen en van buiten.
 
VELUX gootstukken 
VELUX gootstukken garanderen, mits op de correcte wijze toegepast, een correcte en waterdichte aansluiting tussen dak en dakraam bij daken met een hellingshoek tussen de 15 – 90°.
 
Gootstukken voor VELUX dakramen
VELUX biedt op maat gemaakte gootstukken voor enkelvoudige inbouw van alle formaten en varianten VELUX dakramen. Daarnaast wordt er een breed assortiment aan koppelgootstukken voor gekoppelde montage van dakramen als standaard geleverd. U heeft hierbij standaard keuze uit koppelafstanden van 18, 100 of 250 millimeter. Voor een bouwfysisch correcte aansluiting tussen dak en dakraam adviseert VELUX altijd minimaal ook een waterkerend manchet type BFX toe te passen. 
 
Voor optimale isolatie rondom het dakraam en het voorkomen van vochtophopingen in de dakconstructie kunt u deze ook aanvullen met een isolatieframe BDX (wordt geleverd inclusief BFX) en dampremmende folie type BBX. Bij enkelvoudige montage van een VELUX dakraam kunt u kiezen voor een installatiepakket. Met dit pakket heeft u direct de juiste producten voor de montage van uw dakraam in huis.
 
Het isolatieframe BDX 
Het isolatieframe bestaat uit een gevormde kern van polyethyleen in een stalen frame. Het frame wordt in de uitsparing geplaatst voordat het VELUX dakraam wordt geplaatst. Op deze manier wordt de beste isolatie rondom het frame mogelijk gemaakt.
 
Het waterkerende manchet BFX  
De waterkerend manchet voorkomt problemen als gevolg van condensvorming of lekwater bij dakvensters. De waterkerende manchet type BFX wordt standaard bij het isolatieframe type BDX geleverd.
VELUX adviseert de waterkerende manchet type BFX altijd toe te passen bij het monteren van VELUX dakramen. Zo voorkomt u lekkage door vochtophopingen in de dakconstructie. 
Zorgt ervoor dat vocht van bijvoorbeeld slagregens of stuifsneeuw geen mogelijkheid krijgt in de dakconstructie te infiltreren.
 
Dampremmende folie BBX 
Wanneer een VELUX dakraam wordt geplaatst, wordt bij huizen met goed geïsoleerde daken de dampremmende folie van het dak doorbroken. Hierdoor kan er rondom het dakraam vocht in de dakconstructie trekken. Om dit te voorkomen, heeft VELUX een dampremmende folie in het assortiment.