Velux dakramen

De nieuwe generatie VELUX dakramen

 
De nieuwe generatie VELUX dakramen biedt een uitstekende energiebalans met een compleet nieuw design. VELUX biedt al ruim 70 jaar toekomstgerichte productinnovaties met als doel een uitstekende energie-efficiëntie en de hoogste kwaliteit van leven onder een dak. Met de nieuwe generatie VELUX dakramen geven we dit idee een nieuwe dimensie: meer daglicht – meer wooncomfort  minder energieverbruik. Daarbij wordt de nieuwe generatie dakramen standaard wit afgelakt geleverd en is de montage eenvoudiger en veiliger geworden.
 
Standaard wit afgelakt
Modern, licht en een optimale afstemming op het interieur. Marktonderzoek heeft aangetoond dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking het liefst een wit afgelakt dakraam heeft. Daarom is de nieuwe generatie VELUX dakramen standaard wit afgelakt, 100% dekkend en geheel op waterbasis (kleur NCS S 0500-N). Na de montage hoeft er dus geen kwast meer aan te pas te komen én er is de helft minder onderhoud nodig.
 
Dakraam_wit_grenenhoutDakraam_meer_daglichtDakraam_Velux
 
Meer daglicht
 
Een slimmer ontwerp met meer glasoppervlak. Het glasoppervlak van de nieuwe generatie VELUX dakramen is bij een gelijk dakraamformaat tot wel 18% groter dan de vorige generatie dakramen. Dit resultaat is bereikt door vroeg in het ontwerp de positie van de ventilatieklep te optimaliseren en het draaiend gedeelte zo slank mogelijk te houden. Dat betekent meer lichtinval en tevens meer toetreding van zonnewarmte tijdens het stookseizoen.
 
Meer wooncomfort
Een modern design met meer gebruiksgemak en stillere, soepelere bediening. De slankere kozijnen van het draaiende gedeelte van het dakraam en het nieuwe aantrekkelijke design van de unieke ventilatieklep en handgreep voldoen aan de hoogste eisen van deze tijd. 
 
De nieuwe elektrische VELUX INTEGRA® dakramen worden bediend met een comfortabele bedieningstablet. Hiermee bedient u op eenvoudige wijze alle elektrische VELUX producten. Dankzij voorgeprogrammeerde functies is het binnenklimaat met het grootste gemak te controleren. 
 
Velux_bedieningstabletVelux_Integra_bedieningstabletVelux_dakraam_Integra
 
Minder energieverbruik
Innovatieve toepassingen van hoogwaardige isolatiematerialen (ThermoTechnologyTM) en betere mogelijkheid voor verdiepte inbouw resulteert in betere U-waarden (warmte-isolatie) en een uitstekende energiebalans.
 
In het nieuwe ontwerp van de dakramen is op innovatieve wijze op diverse plaatsen hoogwaardig isolatiemateriaal toegepast. ThermoTechnologyTM zorgt ervoor dat de isolatie van zowel de grenenhouten als de vochtbestendige VELUX dakramen van de nieuwe generatie volledig geoptimaliseerd is. Ondanks het grotere glasoppervlak, is de U-waarde van de nieuwe generatie dakramen significant omlaag gebracht. Dat betekent betere thermisch isolerende eigenschappen en minder warmteverlies.
 
Velux_dakraam_afdeklijsten
Eenvoudige montage
Slimme verpakking, minder schroeven, klikbare afdeklijsten en optioneel verdiepte inbouw met universele montagebeugel. Het hele inbouwproces is stap voor stap geoptimaliseerd. Een handige nieuwe functie bij de montage is dat de afdeklijsten eenvoudig op het dakraam worden geklikt. De nieuwe schroefvrije afdeklijsten maken de montage eenvoudiger dan voorheen en maken het dakraam visueel aantrekkelijker.
Door het nieuwe verpakkingsconcept is de montagevoorbereiding ook bij grotere dakramen door een persoon uit te voeren. Voorgeperforeerde randen en speciale openingen in de doos maken het eenvoudig om de verpakking open te ritsen zonder gereedschap en zonder beschadiging van het dakraam.
 
De nieuwe universele montagebeugel maakt het mogelijk om een VELUX dakraam op zowel de standaard hoogte als 40 mm verdiept te monteren. Verschillende montagemogelijkheden kunnen zo eenvoudig en met dezelfde montagebeugels worden toegepast. Door de verdiepte inbouw worden de uitstekende warmte-isolerende eigenschappen van het nieuwe VELUX dakraam nog verder benut. Een mooi neveneffect is dat de diepere inbouw voor een zeer harmonieuze integratie van het dakraam in het dak zorgt.